Radio Problems 2006 Range Rover - Land Rover Forums : Land Rover and Range Rover Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 13 (permalink) Old 06-03-2009, 08:39 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Radio Problems 2006 Range Rover

2006 Range Rover HSE , Hi I'm having a problem with my radio system ,were as I,m unable to get any sound from my speakers. From the surface all appears to be in order(Cd is playing but no sound ). Former owner does have a clue as to what the problem is,Lol. Any feedback provided is appreaciated.

Thanks in advance Mr. MillerIsland Boy

Posts: 2
Joined: Wed May 20, 2009 5:35 pm
E-mail
Island Boy is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 13 (permalink) Old 06-03-2009, 08:41 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
1. I have check fuses all appear to be in order.
2. Amp appears to be on , light inside is on and is getting warm.
3. Battery is preducing correct current 12.9v i think it was.
4. Doesn,t appear to be any sign of moisture in the boot[rear].

I have the rear entertainment package harmon Kardon logic 7.
1. Dvd is working (able to watch movie in rear seat,but no sound).
2. cd working (can see numbers going up)
3. Phone is pairing , I can make calls but no sound .
4. when i press the listening button (on the steering wheel )no beep ,neither audible response, but it follows my commands.
5. Also remote control appears to be on ,but has no affect on the system.

I presently reside in The Bahamas there are no land Rover dealships on my Island,but there was a tech in town and he checked my RR ,there appears to be no problem with my vehicle?

Please help

Mr Miller
Island Boy is offline  
post #3 of 13 (permalink) Old 06-05-2009, 01:25 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Come on guys all these views ,but no replies ? really need help.
Island Boy is offline  
post #4 of 13 (permalink) Old 06-09-2009, 10:53 AM
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
No sound from speakers on 2005 Range Rover

I just started having the same problem with my 2005 Range Rover. Everything is fine except no sound from the speakers. Started last week when I was driving down the road, it just cut out. I've checked the fuses under the dash and unplugged the battery for an extended period of time with no luck. Is there any other fuses that might need to be checked besides the ones under the dash? Where is the amplifier located?
Since car is out of warranty would like to try to fix myself. Speakers are HK.
DRank is offline  
post #5 of 13 (permalink) Old 06-09-2009, 11:23 AM
Beach Bum
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 2,093
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Amp

Might try to re-seat the amp cable. Other than that I had the same problem on my Discovery, ended up being the Deck went bad. It's hard to tell if it's the deck or amp that goes bad, good luck guys!
brian4d is offline  
post #6 of 13 (permalink) Old 06-09-2009, 07:42 PM
Member
 
Join Date: Jun 2008
Location: NYC
Posts: 19
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Why wouldn't you have this repaired under warranty?
mlshelton is offline  
post #7 of 13 (permalink) Old 06-10-2009, 05:24 AM
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
No sound from speakers

Quote:
Originally Posted by brian4d View Post
Might try to re-seat the amp cable. Other than that I had the same problem on my Discovery, ended up being the Deck went bad. It's hard to tell if it's the deck or amp that goes bad, good luck guys!
Where's the amp located on a O5 Rover? Re-seating the cable might work if I can get to the amp. Are there any other fuse boxes besides the one in the glove box?
I don't have the owners manual for the veicle
Warranty went out on this vehicle in April 09.
DRank is offline  
post #8 of 13 (permalink) Old 06-11-2009, 03:34 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Hi guys the amp in my 06 is in the left rear boot. I only have 10,000 miles ,but we don t have a dealship in The Bahamas. There r also fuses in the right rear boot .

Thanks Mr. Miller
Island Boy is offline  
post #9 of 13 (permalink) Old 06-26-2009, 06:47 AM
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 3
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
No sound from speakers

Got the speakers working again. Wennt to the dealership and they had to replace the amp in the back of the vehicle. Once that amp goes out, all the speakers will turn off. Once the new amp is installed, software has to be loaded to the radio for the amp to work. Hope this helps... The amp kit is not cheap, around $1200.
Cheers
DRank is offline  
post #10 of 13 (permalink) Old 06-27-2009, 02:14 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
wow thanks
Only problem I live in the Bahamas how do i get the software?
Island Boy is offline  
post #11 of 13 (permalink) Old 10-04-2012, 11:17 AM
Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by Island Boy View Post
2006 Range Rover HSE , Hi I'm having a problem with my radio system ,were as I,m unable to get any sound from my speakers. From the surface all appears to be in order(Cd is playing but no sound ). Former owner does have a clue as to what the problem is,Lol. Any feedback provided is appreaciated.

Thanks in advance Mr. MillerIsland Boy

Posts: 2
Joined: Wed May 20, 2009 5:35 pm
E-mail
hi
i am also having the same problem with my rangerover sport HSE 2006
did you ever get this resolved
thanks for your help
rodger
rodgerb is offline  
post #12 of 13 (permalink) Old 10-04-2012, 11:19 AM
Member
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 2
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Quote:
Originally Posted by rodgerb View Post
hi
i am also having the same problem with my rangerover sport HSE 2006
did you ever get this resolved
thanks for your help
rodger
i also live in the virgin islands and am in the same type of situation
any ideas ??
rodgerb is offline  
post #13 of 13 (permalink) Old 03-02-2014, 05:25 AM
Member
 
Join Date: Mar 2014
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Hello, I have RR 30st ani of 2000, no sound from boxes in car, only a weird sound at the subwoover end, radio says all details and frequences , but nothing, taken äway the nav, as that one was not working also. RR dealer in holland says radio would be broken. But reading all blogs, more people have this issue. Please help.
Modero is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Land Rover Forums : Land Rover and Range Rover Forum > Land Rover Model Forums > Range Rover P38, Mk III and Range Rover Sport

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Land Rover Forums : Land Rover and Range Rover Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
reset oil change count down on a 2006 range rover 06roverparkland Range Rover P38, Mk III and Range Rover Sport 10 09-24-2009 07:58 AM
2001 Range Rover Radio not working and no pixels from AC/Heat not lighting up umoms Range Rover P38, Mk III and Range Rover Sport 0 04-03-2008 03:28 PM
Range Rover Sport Seems to have it all Serg General Land Rover Discussion 1 12-04-2005 11:54 PM
WTB 96 Range Rover factory radio with code matz445 Land Rover Parts and Vehicles Wanted 0 10-20-2005 11:32 AM
1992 Range Rover County For Sale - New leather, 94K winstonbike Land Rover Vehicles 5 06-01-2005 10:51 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome