Help? - Land Rover Forums : Land Rover and Range Rover Forum
» Auto Insurance
» Featured Product
Wheel & Tire Center

LandRoversOnly.com is the premier Land Rover Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-03-2013, 06:13 PM   #1 (permalink)
Senior Member
 
Dereyk's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: bridgehampton, NY
Posts: 114
Gallery: 0
Default Help?

New issue. I start the truck up in the morning (cold weather) No problem. I drive about a mile to get my cup of Joe. Walk out side get in truck turn key: Ignition, truck cuts out , turn key ignition drive away. Once its warmed up its always a fire/ die , fire. what gives?


Sent from AutoGuide.com App
Dereyk is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-04-2013, 04:46 AM   #2 (permalink)
Senior Member
 
John C's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Tappan, NY
Posts: 1,504
Gallery: 0
Default

What year Rangie? Does it have the Ignition Amplifier relocation kit?
__________________
John C

1999 DI - LR HD Springs
1996 DI - parting out
1995 DI - parting out Scorpion Racing Extreme Kit
1994 RRC LWB - 3" AG lift
1991 RR - parting out (few parts left)
1990 Kawasaki KL650B Tengai - parting out
1989 Kawasaki KLR650
1988 Kawasaki KLR650 - parting out
1979 Puch XK
1980 Puch Magnum MKII
1980 Puch Magnum MKII - parting out
John C is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-04-2013, 01:38 PM   #3 (permalink)
Senior Member
 
Dereyk's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: bridgehampton, NY
Posts: 114
Gallery: 0
Default Help?

Its a 95 soft dash. amp has not been moved.


Sent from AutoGuide.com App
Dereyk is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-04-2013, 03:02 PM   #4 (permalink)
Senior Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 101
Gallery: 0
Default

I believe the 95 has the remote mount amplifier from the factory.
76FJ55 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-05-2013, 04:45 AM   #5 (permalink)
Senior Member
 
John C's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Tappan, NY
Posts: 1,504
Gallery: 0
Default

That's right, 95 should have the ign amp by the steering reservoir box or on the DS fender.

Have you done any maintenance on the Rangie (replaced plugs, wires, etc)? How's the fuel filter? Has it been replaced?

More info would help us.
__________________
John C

1999 DI - LR HD Springs
1996 DI - parting out
1995 DI - parting out Scorpion Racing Extreme Kit
1994 RRC LWB - 3" AG lift
1991 RR - parting out (few parts left)
1990 Kawasaki KL650B Tengai - parting out
1989 Kawasaki KLR650
1988 Kawasaki KLR650 - parting out
1979 Puch XK
1980 Puch Magnum MKII
1980 Puch Magnum MKII - parting out
John C is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-05-2013, 05:04 AM   #6 (permalink)
Senior Member
 
Dereyk's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: bridgehampton, NY
Posts: 114
Gallery: 0
Default Help?

Replaced plugs,wires,etc. I thought of filter, so now that it has been mentioned I will do that. Amazing how many $ can be spent on these rigs. It is a serious addiction.


Sent from AutoGuide.com App
Dereyk is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-05-2013, 05:08 AM   #7 (permalink)
Senior Member
 
Dereyk's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: bridgehampton, NY
Posts: 114
Gallery: 0
Default Help?

Just went out side and checked under the hood. Indeed the amplifier between steering res and coil.


Sent from AutoGuide.com App
Dereyk is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-05-2013, 08:20 AM   #8 (permalink)
Senior Member
 
roverandom's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Alberta,Canada.
Posts: 1,957
Gallery: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Dereyk View Post
Just went out side and checked under the hood. Indeed the amplifier between steering res and coil.


Sent from AutoGuide.com App
That doesn't mean it's not faulty.
__________________
"Your only supposed to blow the BLOODY DOORS OFF" Charlie Croaker. The Italian Job. 1969.

Matt.
roverandom is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-05-2013, 08:23 AM   #9 (permalink)
Senior Member
 
Dereyk's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: bridgehampton, NY
Posts: 114
Gallery: 0
Default Help?

True dat. Is there any way to check it, better yet, how does one check for faults?


Sent from AutoGuide.com App
Dereyk is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-05-2013, 08:38 AM   #10 (permalink)
Senior Member
 
John C's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: Tappan, NY
Posts: 1,504
Gallery: 0
Default

Quote:
Originally Posted by Dereyk View Post
True dat. Is there any way to check it, better yet, how does one check for faults?


Sent from AutoGuide.com App
Have you downloaded the RAVE manual? land rover service factory manual RAVE download land rover resource, service manual, workshop factory manual, download, rave, vehicles including discovery, series, defender, range rover, freelander, LR3, Handbooks, Catalog, Catalogue, Land Rover Inte

Off the top of my head I don't know how to check it. I think I have one or two of these amplifiers, I might be able to lend you one to test. Do you ever come into Manhattan?

So when it's warmed up does it shutoff?
Will it restart when it's cold again?
Can you reproduce the symptons everytime?
__________________
John C

1999 DI - LR HD Springs
1996 DI - parting out
1995 DI - parting out Scorpion Racing Extreme Kit
1994 RRC LWB - 3" AG lift
1991 RR - parting out (few parts left)
1990 Kawasaki KL650B Tengai - parting out
1989 Kawasaki KLR650
1988 Kawasaki KLR650 - parting out
1979 Puch XK
1980 Puch Magnum MKII
1980 Puch Magnum MKII - parting out
John C is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-05-2013, 08:50 AM   #11 (permalink)
Senior Member
 
Dereyk's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: bridgehampton, NY
Posts: 114
Gallery: 0
Default Help?

Once the truck is warm: turn key, it starts up then dies. Turn key starts and runs. It is like clock work every time.
I live in the Hamptons ( bridgehampton ) I try very hard not to cross the shinnecock canal. I used to live on 85th and Columbus. Kind of miss the city though.


Sent from AutoGuide.com App
Dereyk is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-05-2013, 01:52 PM   #12 (permalink)
Senior Member
 
roverandom's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Alberta,Canada.
Posts: 1,957
Gallery: 0
Default

There is no real practical way to test the ign amp module for faults. You either identify it by eliminating all other possible causes or swap in a known good unit and verify operation.

Reading more about your problem however I'm not 100% certain that is the problem. Have you looked at the ign switch wiring? They can give symptoms very similar to those you are experiencing.
__________________
"Your only supposed to blow the BLOODY DOORS OFF" Charlie Croaker. The Italian Job. 1969.

Matt.
roverandom is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-05-2013, 02:56 PM   #13 (permalink)
Senior Member
 
Dereyk's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: bridgehampton, NY
Posts: 114
Gallery: 0
Default Help?

So I swapped rotor and cap= 0.. Now it doesn't start. Pulled # 2 plug, and have spark. Truck will not fire up!!!!!!!!! Must have pulled the cap and rotor 10 times. Still big 0


Sent from AutoGuide.com App
Dereyk is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-05-2013, 05:39 PM   #14 (permalink)
Senior Member
 
roverandom's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Alberta,Canada.
Posts: 1,957
Gallery: 0
Default

You shouldn't just 'pull' the rotor arm off as the electronics in the distrubutor damage easily. Do you have spark to all 8 cylinders?
__________________
"Your only supposed to blow the BLOODY DOORS OFF" Charlie Croaker. The Italian Job. 1969.

Matt.
roverandom is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-05-2013, 06:00 PM   #15 (permalink)
Senior Member
 
Dereyk's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
Location: bridgehampton, NY
Posts: 114
Gallery: 0
Default Help?

don't know. I checked # 2 and 1. had spark. did the ol pull plug ground/turn key look for spark. Should I do the same for the rest?


Sent from AutoGuide.com App
Dereyk is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Land Rover Forums : Land Rover and Range Rover Forum > Land Rover Model Forums > Range Rover Classic


Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Land Rover Forums : Land Rover and Range Rover Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -7. The time now is 01:13 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.3.2
Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.
All content is copyright 2004-2008 www.landroversonly.com and its original authors. Land Rovers Only is in no way affiliated with Land Rover