Problem with 96 discovery - Land Rover Forums : Land Rover and Range Rover Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 01-14-2013, 12:22 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Michigan
Posts: 5
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
Problem with 96 discovery

When engine gets hot starts bucking at 70mph. Code p0340 keeps coming up. Changed fuel filter, plugs and wires, camshaft sensor, vss sensor and all four 02 sensors. Had cats checked at muffler shop. They checked OK. Any ides what to check.
alligator is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 01-14-2013, 07:59 AM
Senior Member
 
ihscouts's Avatar
 
Join Date: Dec 2008
Location: 250 miles north of Hockeytown
Posts: 1,525
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
P0340--Camshaft Position Sensor Signal Error Fault

Check the wiring from the CPS connector to the ECU's connector. Check both connectors for corrosion, overheating or anything that would hinder a solid electrical connection.

97 SD - Altai Silver.
75 Triumph TR7 FHC - French Blue.
ihscouts is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Land Rover Forums : Land Rover and Range Rover Forum > Land Rover Model Forums > Discovery Series I

Quick Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Discovery II Fuel Problem sfarris1949 Discovery Series II 0 09-27-2012 09:29 AM
96 Discovery problem..Need Help! MATTDAWG22 Discovery Series I 8 10-02-2011 09:50 AM
Discovery auto problem K8OOPS Discovery Series II 1 04-08-2010 08:48 AM
96 Discovery Electrical Problem mono1119 Discovery Series I 4 11-23-2009 10:53 AM
Discovery II suspension problem john g Discovery Series II 7 02-06-2009 06:06 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome