LR3 V6 CEL help - Land Rover Forums : Land Rover and Range Rover Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 2 (permalink) Old 02-04-2019, 12:58 PM Thread Starter
Member
 
Join Date: Feb 2019
Posts: 1
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 0 Post(s)
LR3 V6 CEL help

Been looking all over the internet and could use some help.

I have a 06 LR3 with a v6. It has 141k on it. I purchased it and after driving it for 3 days and 200 miles the CEL came on.

I ran the code and P0172, and P0175 came on.

So I checked vacuum leaks with carb cleaner and nothing. Replaced the MAF...still on. Finally just replaced all 4 o2 sensors with Bousch sensors and the CEL came back on after about 12 miles. But now we have 2 more.


P0172-same as original
P0175-same as original
P0174-new
P0563-new

So how is it that I can have rich and lean at the same time??

Im hoping that I don't need new cats as they are not cheap. Any help and direction would be great.

Thanks!!
tristanwhite is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 2 (permalink) Old 02-20-2019, 06:28 PM
Member
 
Join Date: Sep 2017
Location: NSW Australia
Posts: 51
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 3 Post(s)
You did put them in the correct places as they are different. If so, take them out and put the old ones back in and see if the codes change - need to clear codes first. Is this petrol or diesel V6
Globetrotter448 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Land Rover Forums : Land Rover and Range Rover Forum > Land Rover Model Forums > Discovery 3 / LR3

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Land Rover Forums : Land Rover and Range Rover Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cel on please help cmonsters Discovery Series II 7 11-21-2011 12:24 PM
HELP please with CEL jrm123180 Discovery Series II 4 03-16-2011 06:11 PM
Using the V6 LR3 off-road britpara Off Road 3 04-16-2008 09:19 AM
LR3 V6 Engine britpara Discovery 3 / LR3 1 04-11-2008 09:25 AM
HELP! Disco I CEL running rough sluggish JPC97DiscoSD Discovery Series I 21 04-07-2008 12:39 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome