Very high idle issue - Land Rover Forums : Land Rover and Range Rover Forum
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 1 (permalink) Old 04-12-2019, 04:51 AM Thread Starter
Member
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 14
Mentioned: 1 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Very high idle issue

Good day fellow enthusiasts.

I finally figured out my electrical issue but now have to deal with another issue that has had me stumped even more so. Whenever I turn my 98 Disco on the idle is immediately in the 2000-2500 rpm range, this is when I am in neutral and park. When I am in reverse or drive the idle drops to somewhat normal rpms about 900-1000. I have replaced most engine sensors that could have some influence on the idle. TPS, camshaft position sensor, crankshaft position sensor, and the stepper motor.

Would anyone happen to know what the issue is, or something that I may have missed, I am thinking it is a vacuum line but I would like to know what your opinions are.

Thank you.
roverfox9 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Land Rover Forums : Land Rover and Range Rover Forum > Land Rover Model Forums > Discovery Series I

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Land Rover Forums : Land Rover and Range Rover Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in











Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
User Tag List

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
High idle cold start in P, rough running idle. Hamhockracer Discovery Series II 0 03-26-2019 12:37 PM
Very Happy to Very Unhappy wags Discovery 3 / LR3 11 05-09-2013 07:42 PM
AUX input is very very low sound volume cvtech Discovery 3 / LR3 11 12-15-2010 08:38 AM
88 classic very high idle or dies ?? Joe_Keefer Range Rover Classic 10 09-17-2010 04:43 PM
Something very very wrong... PSM General Land Rover Discussion 2 02-01-2010 07:38 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome