Land Rover Forums : Land Rover and Range Rover Forum - View Profile: Rovin4life

Rovin4life Rovin4life is offline

Former LR tech, Albany NY

  Feedback Score

iTrader Profile Recent Ratings
Feedback Score:
Positive Feedback:
0
0%
Members who left positive:
Members who left negative:
0
0
Total positive feedback: 0
Submit Feedback
  Past
Month
Past
6 Months
Past
12 Months
Positive Positive 0 0 0
Neutral Neutral 0 0 0
Negative Negative 0 0 0

  Visitor Messages

Showing Visitor Messages 1 to 10 of 23
  1. quangchac
  2. jerichobrady
    10-02-2014 08:38 PM - permalink
    jerichobrady
    I have an 05 lr3 SE with 147,000 miles. Just bought a month ago. I do not have service records of previous owners so I'm going to go ahead and have all fluids, and filters changed including belts. Where do I find recommended replacement items such as: oil and filter, air filter, rear axle oil, fuel filter, transmission fluid, plugs and any other maintanance items. Also frequency of servicing.
  3. MattyLR3
    05-07-2014 11:37 AM - permalink
    MattyLR3
    Hey buddy,

    I just joined the site and have a quick question for you. I recently had Firestone tell me my front bearings were bad on my 08 LR3 HSE, which I had already started to detect because of the faint noise. I am looking to order the parts, and had 2 questions -

    1 - They said bearings, but should I get the hub and bearing set, or just bearings? I don't mind either way, just want to do it the right way.
    2 - Is there a specific brand or type I should get? They all seem pretty similar, but I am looking at these: ValuePro, Beck/Arnley, Raybestos, Timkin, MOOG, SKF.

    The ValuePro seemed similar to the others, but were drastically cheaper at 80 a piece. Beck/Arnley are around 120, Timken and Raybestos and MOOG around 160, SKF 200+

    I just want to make sure I am getting a good part, that wont flake apart or make noise etc., and mostly drive on the highway/downtown, maybe a beach, but no off road.

    Thanks so much for all your help, I really appreciate it.

    Cheers,
    Matty.
  4. brandonfsmith8
    03-05-2014 03:36 PM - permalink
    brandonfsmith8
    Okay, I have removed all of the pieces you suggested (battery, batt housing, fan, fan housing, air box, etc) I even removed the front grill (because someone else said so) but I still can not get the radiator out. I have removed the temp sensor and the hose to the thermostat, the screws up top on on the back of the radiator (facing the fan). what am I missing? please help and advise me what I should be doing and do next. Thank you so much in advance
  5. dhburnell
    02-28-2014 12:56 PM - permalink
    dhburnell
    I have the same issue on my 2005 RR. The battery is dead and I can't get in with the key to jump it. Any help you could give would be greatly appreciated.
  6. garrbo
    10-27-2013 06:31 PM - permalink
    garrbo
    My navigation system used to talk to me in a very nice British voice. While the rest of the navigation system works the voice is gone and I depend on it very much as I don't like having to read the maps while driving. What controls the voice and how can I get it back?
  7. Aannddrreeww
    06-03-2013 05:04 AM - permalink
    Aannddrreeww
    Hi there.
    So the last couple days i have had trouble getting my key out of the ignition. The shift interlock is not releasing every time. Hoping you may have an idea what i can do?
    Thanks in advance

    Andrew.
  8. dave3350
    04-16-2013 02:34 PM - permalink
    dave3350
    Rovin4life,
    I have that 1472 code, your post said the VIS motors dont go bad, II know my PVC piping is old, what else could cause this code to pop up?
  9. jakobh1
    03-13-2013 11:35 AM - permalink
    jakobh1
    I Have 2004 freelander. 10 codes P1319 p1149 p0304 p0300p0302p0305p0306
    p0171p0174p0174p1472. I replaced the pugs and wires, last summer. Had no codes for 4 months. Now all these. It runs very sluggish. needs to wrm up for a long time in order for it to move at all. A quite shushhhhhhing sound when you ress on gas. Bad gas millage! only use 92 grade gas, but am often on empty.
    What do I do next? Thank you for your willingness to share your knowledge.

    Jack
  10. dubairover
    05-24-2012 01:03 AM - permalink
    dubairover
    Hi there,

    I've just got my hands on a 2005 HSE LR3. Its awesome. The only problem is that the parking sensors aren't working properly. The light on the dashboard button is flashing, and does not turn off even when I'm cruising above 10mph. When I first bought the car, the sensor worked fine, but now whenever I'm reversing, it doesn't seem to work at all. How do I reset or reactivate the parking sensors.

    Your help would be hugely appreciated.

  About Me

  • About Rovin4life
    Interests
    fixing hotrods
    Occupation
    Land Rover mechanic,
    How did you find this site?
    Google (or other search engine)
  • Signature
    I used to work on Rovers. Got a question just ask, need a Rover looked at, Albany, New York.

  Statistics

Total Posts
Visitor Messages
General Information
  • Join Date: 10-19-2005
  • Referrals: 4

  Mentions

No results to display...

  Thread Tags

No results to display...

  Quotes

12-11-2017
05:36 PM - JBLITZ quoted Rovin4life in post Need to Release Hood from outside of car
There is a way to get into the ...
 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome