Land Rover and Range Rover Forum banner
1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
21 Posts
Discussion Starter · #1 ·
So i recently did a head gasket change on my 95 Disco and 1. there is coolant leaking from under the intake manifold and i really worried. 2. the ANTILOCK and SRS light and the car wont start, when i turn the key i hear a click and the light from the transmission turn off. 3. I'm still new to this vehicle was my parent sat for 7 years got interested in it spend like $500 on it just so i can try to start it. Please help would really appreciate it. :help
 

·
Registered
Joined
·
203 Posts
did you use sealer around the coolant passages on the intake?

did you have the heads checked and cut if needed?

where is the click sound? under hood like the starter solonoid?

did it run before you worked on it?

are all the hoses tight?

battery charged?

clean tight terminals?

double triple check wire harness for everything plugged in correctly?

alarm? is it turned off?

why was it sitting? only cause of the headgaskets?
 

·
Registered
Joined
·
4,794 Posts
If it clicks, it's not the alarm.

The ABS light will remain on until the vehicle achieves 5-10 MPH.

SRS light is on because the battery is dead.

Did you replace the battery or did you merely charge a seven year-old battery that sat that long?
 

·
Registered
Joined
·
21 Posts
Discussion Starter · #4 ·
The battery is brand new, the vehicle sat because the head gasket went out on my father and he didnt have the time to get it fixed. The engine would turn over before but wouldnt start due to loss of pressure. The click is coming from transmission area if you can help please do. Thanks
 

·
Premium Member
Joined
·
7,895 Posts
The click your hearing is likely the starter as it mounts up by the tranny bell housing. Check your connections if they look good pull the starter and have it tested.

Coolant leak is likely a bad seal of the manifold to the heads. If the surface wasn't clean and free of left over gasket/sealents etc it will leak.
 

·
Registered
Joined
·
268 Posts
The battery is brand new, the vehicle sat because the head gasket went out on my father and he didnt have the time to get it fixed. The engine would turn over before but wouldnt start due to loss of pressure. The click is coming from transmission area if you can help please do. Thanks
Is this a single "click", or rapid "clicking"?
Have you tried resetting the inertia switch on the firewall in the engine bay?
It could be there's a ground that is loose.

Also, if its leaking coolant and you haven't even been able to start it I'm guessing you'll have some bigger issues. Did you use sealant in the corners of the intake manifold?
 

·
Registered
Joined
·
21 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Is this a single "click", or rapid "clicking"?
Have you tried resetting the inertia switch on the firewall in the engine bay?
It could be there's a ground that is loose.

Also, if its leaking coolant and you haven't even been able to start it I'm guessing you'll have some bigger issues. Did you use sealant in the corners of the intake manifold?
its a single click the lights from the tranny just shut off when that happens. I also didnt use selant so im going to go buy some and put on the gasket properly. I dont know how to reset h the inertia switch.:dunno:
 
1 - 7 of 7 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top