Land Rover and Range Rover Forum banner
1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hi, I'm hoping somebody here can give me some advice or direction with a strange issue my 2008 LR2 is having.

Starts normally.
After about 2 minutes the battery light comes on. (No codes found when scanned.)

When I press the accelerator, several dash lights come on (ABS, brake, airbag, etc) and I get the message that the HDC is not available.
Then the center navigation display goes out and I can only idle.

This happened first about two months ago. I replaced the battery and everything was fine for a few weeks. I even had a technician where I work test the alternator and he said it was working normally.

Then, the battery light started to show up intermittently. Had everything tested, nothing found. The tech suspected a bad connection somewhere was triggering the battery light. Car still drove normally.

Now the major issue has returned.
Starts...battery light...give it gas and watch the dash light up. Scanned the codes and got the P0562 "System Voltage Low" message.

Any ideas? Probably the alternator? Or something more minor like a brake sensor or some such?

I'd really appreciate whatever opinions you guys can give me.

EDIT: I'm also getting a "Low Coolant" message, though the coolant doesn't really look low. Probably not related.
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
When I read the part about abs, airbag, ect. lights going off with an electrical issue i immediately thought low system voltage, made me feel like i'm starting to get good at this (as i am an apprentice in the automotive trade). I think it is the alternator from the sounds of it but i am curious to see what others say.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter · #3 ·
I had the alternator replaced...didn't solve the problem. Battery's good, too.
Battery light is still coming on within minutes of startup.

When idling, something is draining the battery and causing low voltage. Doesn't happen when applying the throttle.

My techs think it is a software issue that can be resolved with a flash/update.

I have an appointment next week at the Rover dealer for a diagnostic. Hoping for the best...
 
1 - 4 of 4 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top