Land Rover and Range Rover Forum banner

1 - 2 of 2 Posts

·
live to drive..........
Joined
·
13 Posts
Discussion Starter #1
I have been on here and have read some stories of other rover owners having this same problem.. I had my battery go dead and boosted it with another vehicle.. I know I know its not a good idea( its A 2003 RANGE ROVER LR3) to boost that way but I had no choice. So now the wipers, interior lights don't come on when the door opens the lock and unlocking feature of the vehicle does not respond. I checked all the fuses , all GOOD. took the cables off the battery and let it sit then attached them again and still the same problem. The hard restart did no justice ..
I heard of it corrupting the BCM and what not ,, butttttttt has anyone has this problem and got it fixed... what bcm is it or how did you fix the problem ...I took it to the dealership and there computer couldn't Communicate with my vehicle...I'm thinking bad BCM?? I read lots of ways to test different things, but no one has actually said, I replaced this and it was all repaired again to normal working order,, thanks for all your help, cheers

JAE
 

·
Registered
Joined
·
242 Posts
There was never a 03 Range Rover LR3.

It sounds like you have a 03 Range Rover. The BCU can default into transport mode, and cause the issues you have described.

Usually, transport mode can be cleared, and no parts will need to be replaced. if your vehicle is not communicating, there is another issue that will need to be addressed before that repair can even be attempted.
 
1 - 2 of 2 Posts
Top